SM
MD
LG
XL
2XL
3XL
4XL
5XL
Skip to content

Ophold i Familiehuset

Hvem kan bo i Familiehuset?

Alle familier, der har et sygt barn indlagt på Aarhus Universitetshospital, har mulighed for at få ophold i Familiehuset. Det første ophold henvises og aftales typisk mellem hospitalet og Familiehuset, men I er også altid velkomne til selv at tage kontakt til os for at aftale ophold, når I ved, hvornår jeres barn skal i behandling på AUH.

Familier med børn, hvor en forælder skal i et alvorligt behandlingsforløb eller rammes af pludselig ulykke, har også i særlige tilfælde mulighed for at bo i huset, hvis børnene har brug for at være tæt på.

Familiehuset er jeres hjem, imens jeres familiemedlem er indlagt. Vores fokus er at skabe rammer, der giver jer en så normal hverdag som overhovedet muligt. Hvis I bare vil være jer selv er det muligt, og ønsker I fællesskab er det også muligt.

Hele familien kan bo her, både forældre, raske søskende og også bedsteforældre, hvis I har behov for hjælp fra dem.

Huset er et hjem, hvor alle i fællesskab bidrager til, at vi har det rart og respektfuldt. Personale og frivillige vil altid søge at skabe støttende og omsorgsfulde rammer for både det syge barn, raske søskende og jer som voksne.

Det praktiske før et ophold

Pris

Det koster kr. 100,00 pr. nat pr. familie at bo i Familiehuset – uanset længden på ophold.

 

Beløbet betales, når I tjekker ud. Dog betales pr. uge ved længere ophold.

Booking

Når I har aftalt et ophold, enten via hospitalet eller direkte med Familiehuset, modtager I, få dage før opholdet, en SMS med praktiske oplysninger omkring jeres ankomst.

 

Ankommer I mellem kl. 09.00 – 14.00 på hverdage, tager vi imod jer og viser jer tilrette.

 

Ankommer I uden for kontorets almindelige åbningstider, vil der være en kuvert i husets indgang. I kuverten vil der være alle de oplysninger, som I har behov for omkring indtjekningen i Familiehuset.

Du skal selv huske

Toiletartikler & tøj

 

Sengelinned & håndklæder
– dette kan også lejes for kr. 35 pr. person

 

Mad & drikkevarer

 

Klapvogn/barnevogn

 

Evt. barnedyne

Aktiviteter i huset

Der er altid mulighed for aktiviteter og adspredelse for børn og voksne i huset, ligesom der er masser af legemuligheder ude.

Der er hyggelige fællesarealer til spisning, familiehygge og afslapning. Derudover er der et motionsrum, et musikrum samt et aktivitetsrum med et Active Floor med spil til både små og store.

Vi har frivillige, der står klar til at hjælpe jer med alt fra madlavning til højtlæsning. På en tavle i huset finder du information om alt det der sker, og hvornår de frivillige er at træffe.

Derudover arrangeres der løbende andre aktiviteter med besøg udefra: F.eks. Lastbiler for børn, Besøg af AGF, Børnenes køredag, Star Wars, Sportscar Event børnedage og Tryllekunstneren Rasmus Tryl. Og for de voksne har vi en massør, der kommer i huset hver 6. uge.

Tryllekunstner

Rasmus Tryl kommer i Familiehuset og skaber lidt magi med grin, balloner og skøre påfund.

Højtlæsning i skumringstiden

Der er altid en frivillig, der har lyst til at læse en god historie, når der er brug for en pause.

Café Spiren

Hver torsdag er der åbent i Café Spiren, hvor de frivillige laver hyggelige krea-ting med børnene.

Nem aftensmad

De frivillige laver mad, en til to gange om ugen, til de familier, der ønsker det,  og sætter det i køleskabet, så det blot skal varmes.

Massage

Èn gang om måneden har vi en fysioterapeut/massør (Ebbe fra Hornslet Fysioterapi) i huset en hel dag. Han lindrer de voksnes spændte skuldre :-)

Leg

I Familiehuset er legen i fokus i hele huset - både ude og inde. Der skal bevægelse, glade stunder og adspredelse til - så går hverdagen bedre :-)