SM
MD
LG
XL
2XL
3XL
4XL
5XL
Skip to content

Vores frivillige

Hvem er vores frivillige?

Vores frivillige er kernen i Familiehuset. Det er fantastiske mennesker, der har valgt at give noget af sig selv og deres egen tid for at hjælpe vores familier.

Vores frivillige er bredt repræsenteret i både køn og alder. En del frivillige kommer i huset hver eller hver anden uge, andre mere varieret. Nogle kommer på faste tidspunkter, andre når det passer ind i deres øvrige dagligdag. Alt dette aftales løbende.

De frivillige hjælper med alt i huset. De laver mad til familierne, bager boller og passer børnene, hvis der er behov. De hjælper med lektierne, laver kreative adspredelser og de hjælper med oprydning ude og inde.

De laver og skaber alt det, der gør Familiehuset til et hjem. Det betyder både hyggen og nærværet og alt det praktiske.

Går du med en lyst til at bruge nogle timer på at hjælpe andre, så har vi altid brug for sådan en som dig. Vi hylder forskelligheden — både hos vores familier og hos vores frivillige.

Bliv frivillig i TrygFondens Familiehus.

Mød Eva, Flemming, Line og Lene

…fire af vores 65 fantastiske frivillige

Jeg har været frivillig i Familiehuset i snart otte år.

“Jeg er hende med kluden i hånden 🙂 For der er rigtig meget, der skal ryddes op og gøres rent – så det altid er hygiejnisk og rart for de mange familier at bruge både køkkenerne og fællesarealerne. Og så laver jeg, sammen med nogle andre frivillige, aftensmad til familierne hver anden torsdag.

Huset betyder virkelig meget for mig, og har gjort det siden jeg blev alene. Det er et ekstra hjem fuld af venskaber og familier der har brug for støtte, hvor jeg kan komme af med al den omsorg og kærlighed, som jeg ikke rigtig kan komme af med derhjemme. Og så får jeg SÅ meget livsbekræftende energi igen – hver gang jeg er her.”

Eva

“Jeg har været frivillig i Familiehuset i mere end fem år nu. Jeg stoppede på arbejdsmarkedet og efter et 1/2 års tid synes en god ven, der er også er frivillig herude, at jeg da skulle med herud.

Og så er jeg stort set kommet hver tirsdag lige siden – og jeg er glad for at kunne hjælpe med at gøre Familiehuset til et hjem for familierne. For huset er nøjagtig som ethvert andet hjem, der skal passes – her er der bare 22 små hjem i ét. Så der er altid en vandhane, der drypper, en hylde, der skal flyttes, en lampe, der er gået i stykker, en fodliste, der skal repareres eller måske ukrudt, der skal brændes.”

Flemming

“Jeg er frivillig i Familiehuset for at give børn, søskende og forældre et pusterum fra indlæggelse og sygdom. Som en del af Café Spiren prøver vi på, hver torsdag, at danne ramme for kreativitet, en lille leg eller en god snak om, hvad der end måtte fylde. Til dagligt studerer jeg medicin her i Århus, og jeg elsker at komme i Familiehuset ved siden af studiet. Her kan jeg få lov til at dele et ekstra kram ud og forhåbentlig skabe tryghed og varme i familiernes tid i huset, det er utrolig givende.”

Line

“Jeg har været frivillig i snart seks år og indtil videre bagt mere end 28.000 boller 🙂 Jeg kommer hver tirsdag og torsdag og bager boller til familierne. Jeg bager, så der er friske boller i huset de dage jeg er der, og så ligger jeg ekstra i fryseren til familierne, der kommer. På den måde er der altid lidt til dem, der måske kommer akut og langvejs fra.

Jeg er også med mine 79 år alderspræsidenten, men det tænker jeg ikke over, når vi allesammen sidder rundt om bordet til den obligatoriske formiddags-kaffe 🙂 Det er så hyggeligt.”

Lene

Bliv frivillig

Hvis du vil give lidt af din tid, skal du skrive til leder Vinni Stenholt på mail vinnsten@rm.dk
eller ringe til Familiehuset på 30 92 23 04.